Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Drie vierde van de dag brengt de Vlaming zelfs zittend of liggend door.

Een eenvoudige manier om meer te bewegen, is dagelijks 10.000 stappen zetten. Daarom organiseren het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ)

en de Vlaamse Logo’s met steun van de Vlaamse overheid de ‘10.000-stappenclash’. Van 16 mei tot 16 juni nemen de inwoners van 58 Vlaamse gemeenten het al stappend tegen elkaar op.

De gemeente die na 1 maand de meeste stappen heeft gezet en de gemeente die tijdens de wedstrijd de meeste vooruitgang heeft geboekt, zijn de winnaars.

9 gemeenten uit de Kempen doen mee

Ook de Kempen is enthousiast over het initiatief. Maar liefst 9 gezonde gemeenten doen mee uit onze regio.  

De deelnemende gemeenten in alfabetische volgorde: Grobbendonk, Herentals, Kasterlee, Lille, Meerhout, Mol, Oud-Turnhout, Vorselaar, Westerlo.

Een bijzondere vermelding gaat uit naar de gemeenten Kasterlee en Lille die elkaar als buurgemeente zullen uitdagen tijdens de actiemaand.

De competitiegeest gaat nog een stapje verder: Ook het 10-koppig team van Logo Kempen zal stappen zetten tegen een gelijk aantal leden van de Raad van Bestuur.

Dat de beste stappers mogen winnen!